Malaysia Online Tyres Store. Kedai Tayar Kereta Maya. Website works better with Mozilla Firefox and Google Chrome.

Customers Feedback

What people say about us

Give us an honest feedback.




The workshop tried to persuade me to buy chamber nut at exorbitant price of RM75 to adjust the chamber. I refuse and told them to do the alignment. Unsuspecting person might fall for this trick. Maybe you should advise on this matter on your website.

(We have been advocating the need for the consumers to be vigilant and understand technical matters to avoid being fleeced. -admin-)



[email protected] (via typeform.com)08 Aug 2017

The website is easier to be used on laptop/computer, but not on tablet and mobile phone. I experienced this before i managed to book the tyres. The website should be mobile friendly also. Otherwise is excellent. 

(The website works better on bigger screen as we can maximize the width to arrange the display. But, our website is fully mobile responsive but at certain screen resolutions, the arrangement do look cluttered. This is a compromise due to the myriad of resolutions available for mobile devices. -admin-)



[email protected] (via typeform.com)07 Aug 2017

mytayar sangat membantu dan menjimatkan masa mencari tayar.. good job 

(Kami berasa gembira dapat membantu Cik Nurul mencari tayar kereta dengan cara jimat, mudah dan telus -admin-)



Nurul23 Jul 2017

Pengalaman pertama menggunakan website ini untuk menukar tayar. Satu usaha yang amat baik. Saya dapat menukar 4 biji tayar Michelin pada harga yang amat murah berbanding bengkel lain. Pada mula nya agak risau jika diberikan tayar lama. Namun saya berpuas hati kerana mendapat tayar baru semuanya (1417 dan 2117). Saya faham bahawa Admin meletakkan syarat bahawa tayar yang diberikan haruslah berusia 18 bulan ke bawah. Namun adalah lebih baik jika Admin boleh mengetatkan syarat agar bengkel hanya memberikan tayar berusia 12 bulan ke bawah supaya customer lebih yakin. Sekadar cadangan sahaja. Good job & keep up the good work! 

(Terima kasih untuk cadangan anda tetapi kami meletakkan syarat 18 bulan it kerana tayar import dari Eropah akan berusia sekurang-kurangnya 1 tahun apabila sampai kesini. Kami percaya system design kami akan memastikan pengguna mendapat tayar yang baru -Admin-)



Vena23 Jul 2017

Servis bagus dan cepat,tapi bila cari kedai guna waze,destinasi kurang tepat,sampai ke kedai lain plak. 

(Terima kasih kerana menggunakan website kami. Kami memberikan info sepenuhnya untuk workshop itu tetapi hanya meletakkan nama jalan untuk marker waze. Kemungkinan dijalan tersebut ada banyak workshop yang lain -admin-)



Mr Aaron08 Jul 2017

Mula-mula takut jugak kena tipu sebab harga tayar untuk myvi macam murah sangat bila compare dengan kedai kat office. Bila invoice siap, total payment sama macam kat website. Memang jimat dan yang paling penting, tak kena tipu macam dulu. Kedai pun friendly siap basuhkan kereta free pulak tu. Thanks.

(Kami bergembira dapat membantu Puan mengelakkan diri dari ditipu workshop yang tidak bertanggung jawab. -admin-)



Tasha Haris13 Jun 2017

Pengalaman pertama yang agak kurang baik apabila workshop hanya memberitahu ketiadaan tayar yang dipesan apabila saya sampai walaupun telah menelefon sebelum datang. Workshop menawarkan tayar yang lebih mahal dan bersikap tidak acuh. Mujurlah mytayar memulangkan deposit dengan segera tanpa banyak soal. Harap mytayar dapat mengelakkan situasi begini.

(Terima kasih atas komen tuan. Kami akan berbincang dengan workshop tersebut untuk mengikut SOP yang disediakan -admin-)



Zam Shahrany11 Jun 2017

Baru lepas tukar tayar ptg tadi via mytayar.com.... layanan kedai tiptop... berbaloi2... recommend!!! 

(Kami bergembira dapat membantu Cik dari ditipu oleh workshop yang tidak bertanggungjawab -admin-)



Cik Nor Idayu (via facebook post)10 Jun 2017

Alhamdulillah siap tukar 4 biji tayar Michelin Energy XM2 175/65/R14 utk Iriz 1.3 di bengkel Taman Segar, Cheras. Tayar pun baru (1317) harga amat murah termasuk gst dan alignment siap ada freegift lg. Murah dari Klang, Rawang, Gombak, Shah Alam. Kerja yg pantas dan kemas. Lepas bayar deposit terus dpt msg dari bengkel dan boleh datang hari yg sama. Terima kasih Weng atas penjelasan/cadangan. Akan rekemen pada kwn2. Tak caye? cuba beli di Mytayar.com

(Kami bergembira dapat membantu tuan membeli tayar dengan cara jimat, mudah dan telus -admin-)



Syahril Yaakob04 Jun 2017

Hari ni tukar tayar standard je 195/65/15 continental CC6, tp tayar dh (2816) thn lps punya..lagi bagus kalau letak syarat tayar lebih 6 bulan ada diskaun 10% sbb had tahan tayar pn rasanya 5 tahun je..just saying. Overall its ok sbb dpt free alignment 

(Kami telah meletakkan syarat bahawa tayar yang dibekalkan mestilah kurang dari 18 bulan dari tarikh pengilangan seperti dinyatakan di https://mytayar.com/faq.php. Kami juga percaya bahawa tuan boleh membuat perbandingan harga dan pastinya penjimatan yang diterima adalah lebih dari 10%. -admin-)



Ridwan30 May 2017

I like it. Instant confirmation by email and sms. Called the shop and they said can come immediately. Tyres installation completed in 30 minutes. Amount paid exactly as per displayed on website. Decided to ignore all the suggested add-ons by the mechanics. Well done.

(We are happy that we can be part of your pleasant buying experience. -admin-)



[email protected] (via typeform.com)28 May 2017

Secara keseluruhan saya berpuashati dengan mytayar walaupun masih terdapat ruang utk penambahbaikan. Harga tayar pilihan saya di mytayar adalah murah setelah membuat perbandingan harga dengan lazada & kedai tayar lain. Workshop tempat saya menukar tayar boleh dikatakan "ok" walaupun mereka cuba utk minta saya pasang chamber nut. Saya tolak dgn baik permintaan mereka & pihak workshop menerima dgn baik. Mungkin sedikit kekurangan, stok tayar yg dipasang oleh workshop adalah stok tahun 2016 (minggu ke 23). Walaubagaimanapun saya masih boleh menerimanya kerana stok tersebut baru berusia 1thn. Saya sangat menyokong perkhidmatan mytayar ini & berharap ia dapat ditambah baik dari masa ke semasa. Terima kasih. 

(Kami bergembira kerana tuan mendapatkan manfaat menggunakan laman sesawang kami dan tayar yang dibekalkan mengikut spefikasi kontrak  -admin-)



fai**gmail.com (via typeform.com)27 May 2017

Please state the manufacturing date of the tyre you sell..easy for customer to compare the price.

(Unlike typical setup where the tyres are in front of the seller and the manufacturing week can be checked easily, we have set the condition that the tyres supplied must be less than 18 months old as stated in the FAQ. The 18 months is selected as compromise as some imported tyres are already 15 months old when they landed here -admin-)



[email protected] (via typeform.com)10 May 2017

Aplikasi mudah dan senang untuk membuat perbandingan harga dan jenis tayar, mudah untuk memilih spesifikasi tayar yang diingini, servis network pon bagus mekanik yang friendly mudah berurusan dan tiada cash tambahan. mybe aplikasi ini boleh ditambah untuk servis-lain juga bukan hanya tertumpu untuk tayar kereta. 

(Kami gembira dapat membantu anda membeli tayar dengan cara jimat, mudah dan telus -admin-)



[email protected] (via typeform.com)27 Apr 2017

I am first-timer here, but I am having a bad experience after I purchased and paid the deposit, I cannot contact the shop owner or company phone. the owner only answer my call once and turn off the phone, and the shop phone is not in service anymore. Am i entitled for a refund?

(Our sincerest apology for the inconvenience. We have refunded the deposit paid as the failure is on our collective part. We have suspended the workshop account as it is undergoing a restructuring exercise -admin-)



En Fata15 Nov 2016

Easiest tyre buying I had till date. Transparent pricing and hassle free online and at the workshop. I love it.

(We are happy to be of service to you -admin-)



Nik Radhi31 Oct 2016

The alignment done by the workshop is not good. My car still slightly go to the left side when driving. I notice this when i drove in highway.

(All highway is designed with camber to ensure water drainage. As for Malaysia, the road cambers to the left for safety reason. As such, it is expected for a car to veer to the left slightly naturally. -admin-)



[email protected] (via survey monkey.com)14 Sep 2016

More advertising to reach your customers

(Thank you for the sugggestion. We will invest more in off internet advertising soon -admin-)



HWE ****14 Jun 2016

First-time customer here. Confirmation was received the day I purchased, and a quick call to the workshop showed that they had it in stock. Made my booking the next day, went to the workshop and my tyres were replaced in one hour. Easy and fast! No hard-selling of unnecessary add-ons, and everything was explained clearly to me (I did the alignment adjustment, was okay with the added cost). Overall, am happy with my mytayar.com experience. Keep up the good work!

(Thank you. We are very happy to be of service -admin-)



[email protected]09 Jun 2016

alhamdulillah jumpa jugak kedai tayar murah and service tayar.. service pon cepat.. biasa harga rm130 ke atas sebijik tayat utk standard myvi.. ni rm118 termasuk gst semua skali siap dpt allignment and balancing lagi... tahu kedai ni pon melalui MYTAYAR.COM!!! .. trusted online platform nak cari tayar murah2 berdekatan dgn kawasan kita duduk... thanks mytayar.com

(Kami gembira dapat memberikan perkhidmatan kepada Tuan -admin-)



Syafiq Sharifuddin10 May 2016

Please keep your website updated frequently to catch up the update on the browser. Please add the tyre shops in Klang area for more competitive price.

(Thank you for your suggestion. We will try to catch up with browsers development. On the Klang shops matter, we would like to provide options other than the obvious 4 shops in Klang -admin-) 



[email protected]10 May 2016

This is really a amazing idea and exemplary service. Kudos to Mr. Redzuan on the high quality customer service offered. I am an impressed customer and soon and to repeat in the future. Great Job!

(Thank you for the kind words. You made our day and gave us the boost to do better -admin-)



Azzad Mahat26 Apr 2016

Bagus. Should have somewhere to give review/feedback to workshop so user can rate. Very satisfied with the service I got. :)

(Thank you Cik Syuhadah for this review -admin-)



Cik Syuhadah18 Apr 2016

Harga bagus. Workshop pun friendly.



Arif Yahya05 Oct 2015

Hassle free experience at the workshop. Everything went smooth.



KK Wong23 Sep 2015

Please allow me to thank you fo­r creating this website so it is easy to­ compare prices and get the best deals.
I have gone to change the tires yesterda­y and it was a hassle free experience.  ­The workshop also was clean and tidy.



Mr A. Shu10 Jul 2015

Saya sangat puas hati dengan perkhidmatan mytayar.com, mudah, comparison kedai2 yg murah dan juga bengkel yang mesra pelanggan.



En Azrul21 Mar 2015

 Laman ini membantu saya mencari dan menbandingkan harga tayar



Halim Adnan05 Mar 2015

Saya happy sebab mytayar upgrade tayar yang lebih baik pada harga yang sama.  



Puan Faridah27 Oct 2014

I am glad I found the website. So many choice of tyres.



K S Tan21 Oct 2014

Found the tyres that I need but the shop is closed for Hari Raya holidays. The Customer Service convinced another shop to sell the tyres I need at the same price.



En Hairul31 Jul 2014

Customer Service suggested that I change from Run Flat Tyres to regular tyres (plus spare tyre kit) for my BMW 525. It is an immediate savings of RM1,700.



Hisham H25 Jul 2014

2 thumbs up. Tayar pada harga yang berpatutan. Very good service from the tyre shop.



K. Ramasamy18 May 2014

Website ini menjimatkan masa saya. Saya mendapat tayar yang sesuai untuk Vios. Kedai tempat pasang pun bagus dan friendly. 



Puan Rohana Ismail22 Apr 2014

Saves me time from shopping from one shop to another. Great job.



Muhizul Ali25 Mar 2014

as seen on